Европски дан језика

     У уторак 26.9.2017. године смо и ове школске године у нашој школи обележили Европски дан језика. Наша библиотекерка, Тања Маљоковић као и наше наставнице енглеског језика, Весна Грегец и немачког језика, Александра Филиповић су нас, ученике од 5. до 8. разреда позвале на језичко дружење како бисмо обележили Европски дан језика.

     Присутне ученике је поздравио и в.д. директорa школе, Милош Јакшић, који је ученицима поручио да је веома битно да уче стране језике и да их што више усавршавају ради боље комуникације, путовања, као и за дописивање и дружење са децом из иностранства.

     Тања Маљоковић, Александра Филиповић и Весна Грегец су на веома забаван и едукативан начин ученицима представиле многе државе и стране језике који се у њима говоре. Посебно забаван је био квиз у којем су сви присутни радо учествовали.

     Након завршеног квиза ученици су правили обележиваче за странице књига, на којима су цртали заставе европских земаља и исписивали различите поруке о важности познавања страних језика.

     Школски библиотекар и наставнице енглеског и немачког језика су се захвалиле ученицима на пажњи, као и на заједничком дружењу и позвале их да и следеће године заједно обележе овај важан дан. Било је ово још једно забавно и поучно окупљање у нашој школској библиотеци!

Симона Дина Новаковић VII/1